L.O.V.E

Followers

Wednesday, March 15, 2017

Family Trip : Part 3 ~ Entry Last Jalan-Jalan Cari Makan di Kota Bandung

#syukuralhamdulillah 
Welcome Blog Mrs Anna Family's
 

Mrs Anna mohon maaf sebabnya dah lama tak updated blog...
Maaf juga sebab Mrs Anna baru nak continue citer Part Last ke Bandung huhuuu

kalau yang belum baca dan sudi nak baca sila klik kat bawah ye...
*

*

*

PART 1 ~ Bandung Tunggu Kami Datang Tau!

*
PART 2 ~ Tempat Shopping di Bandung


semasa Mrs Anna bercuti ke Bandung apa yang paling menarik untuk cuba adalah masakan sana
apa lagi Mrs Anna sempat la singgah dan cuba makanan kat sana....
Alhamdulillah yang Mrs Anna makan memang sedap dan tak terasa termakan banyak...huhu

1. RESTORAN SEDERHANA MASAKAN PADANG


Yeayyyy Nasi Padang ^_^


close up sikittt
restoran ni terletak dekat dengan tempat shopping Rumah Mode...tapi di area Rumah Mode pun ada tempat makan...cuma Mrs Anna aritu tak cuba sama ada ok ke idak makan kat situuu..hehe


2. THE KIOSK CIWALK


Nasi Goreng Biasa...Sedap untuk dimakan....hehe


Nasi Liwet Jambal Roti
ini katanya Masakan Sunda....
ala2 ayam penyet kot hihi


slurppppp!

kalau yang belum cuba Masakan Sunda pun sedap tau....terutama sup dia tuuu memang sedap...hihi

3. KEDAI KOPI LAY


mencuba Baso Tahu Siomay
ada orang kata sedap tapi bagi Mrs Anna kurang rasanya...huhuuu maybe tak kena dengan selera Mrs Anna kot....

4. ROPPAN CIHAMPELAS WALK


yang ni pun sedap untuk cuba hehe

5. KFC PASAR BARU 


nampak sama tapi rasa tak sama kan? kalau yang pernah cuba pasti tahu...hehe

6. KEDAI AREA PARIS VAN JAVA


anak Mrs Anna kata aiskrim ni sama cam di korea...tp Mrs Anna jumpa kat Bandung..hihi


 ini sahajalah yang dapat Mrs Anna kongsikan....semoga yang plan hendak bercuti ke Bandung bolehlah cuba makanan2 tu ye....Happy Reading semuaaa!

#LoveMrsAnna

21 comments:

  1. sama tmpt laa..sy pn mkn kat situ jg..resto sederhana.. 2x mkn kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai sama ye...hehe...tp sini mmg sedap utk mkn kan...hihi

      Delete
  2. roppan cihampelas walk tu kalau bentuk bulat dah macam big apple 😄 comellah aiskrim tu 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...roppan ni sama ngan donut rasanya...sedap hehe
      utk aiskrim tu cam was2 gak nk mkn sbb cute sgt hahaaa

      Delete
    2. tak sampai hati nak makan la tu 😂 sebab aiskrim tu comel 😍

      Delete
  3. Replies
    1. haah mrs anna ke sana mmg jjcm..bab soping xsgt huhu

      Delete
  4. Saya memang suka nasi liwet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo nasi liwet tu camne ye...yg jumpa yg ni jer hehe

      Delete
  5. Saya rasa tak perlulah mintak maaf pasal lambat update. Tak ada yg marah pun. Saya tak marah. Cuba tanya yg lain, kot kot ada yg marah.

    ReplyDelete
  6. Saya rasa tak perlulah mintak maaf pasal lambat update. Tak ada yg marah pun. Saya tak marah. Cuba tanya yg lain, kot kot ada yg marah.

    ReplyDelete
  7. MAKANAN SUNDA NMPK SDP SGT N BNYK PILIHAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah byk pilihan tp nasi padang lagi sedap bagi mrs anna hehe

      Delete
  8. WAH SEDAP NYA... sis belum pernah makan nasi padang teringin nak coba

    ReplyDelete
  9. Nampak sangat menyelerakan makanan-makanan ni!! huaaa teringin nak makan nasi padang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sy pun dh rindu nk mkn nasi padang lagi hehe

      Delete
    2. kfc kat sana apa beza rasa dia?

      Delete
  10. lapar nengok segala menu yg ada...
    tp kfc nya mmg di letak kt pinggan gitu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah dear...kt sna cam gitu serve nye..hihi

      Delete

Terima Kasih Daun Keladi,
Kalau Sudi Komen dan Jemput Datang Lagi....

#LoveMrsAnna

^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...